Răspunsuri

2014-09-01T18:03:52+03:00
X-nr de iepuri
y-nr de pasari

x+y=40   |-2
4x+2y=110   inmultim prima ecuatie cu -2

-2x-2y= -80
4x+2y=110   adunam cele 2 ecuatii
2x /= 30

x=15 iepuri

40-15=25 de pasari
2014-09-01T18:06:17+03:00
Metoda falsei ipoteze 

presupunem ca toti sunt i
4 *40 =120
sunt prea multe picioare
120 -110= 10 
10 /2 =5 pasari 
40-5 =35 iepuri