Elevi unei clase pleaca intr-o expeditia impreuna cu domnul profesor de geografie .Ei pargurg 7,5 km in prima zi ,1,8km mai putin in a doua zi ,iar a treia zi de 1,2 mai mult decat in a doua zii .Calculati lungimea traseului parcurs de elevi in cele trei zile.

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-01T12:42:59+03:00
7,5-1,8= 5,7 km parcurg in a2a zi

5,7 x 1,2= 6,84 km parcurg in a3a zi

7,5 +5,7 +6,84= 20,04 km este lungimea drumului
1 5 1
2014-09-01T12:46:06+03:00
7,5 km+(7,5-1,8km)=7,5+5.7km=13.2 (km au parcurs in prima si a doua zi)
daca 5,7 km au parcurs in a doua zi, in a treia au parcurs 5,7 km + 1,2 km=6,9 km
totalul drumului=13,2 km +6,9 km=20,1 km