Alexandra are 400 lei . Isi cumpara o rochie care costa 100 lei,o treime din rest este suma necesara cumpararii unui rucsac,iar cu a zecea parte din suma ramasa dupa ce a cumparat rochia si rucsacul o sa-si cumpere o brosa. Cu ce suma ramanne Alexandra daca cumpara rochia,rucsacul si brosa?

2

Răspunsuri

2014-08-30T23:56:01+03:00
400lei suma initiala
rochia costa 100lei 
400-100=300lei ( aumai ramas dupa cumpararea rochiei) 
 300-1/3din 300= 300-100=200lei ( au mai ramas dupa achizitionarea rochiei si a rucsacului) 
200-1/10din 200= 200-20=  180lei ( au mai ramas dupa cumpararea celor trei produse)
6 4 6
2014-08-31T00:22:08+03:00
400-100=300 lei - restul  

1/3 din 300= 1/3 *300=100 lei -rucsacul

300-100=200 lei -noul rest

1/10 * 200= 20 lei -brosa

200-20=180 lei ramane Alexandra
12 4 12