Răspunsuri

2014-08-30T13:32:28+03:00
Notez x- lungimea autostrazii
I an s-a construit x/4
     rest r1=3x/4
II 60% din r1
 rest r2=40% din r1
III  72 km
⇒ 72 km =r2=40*r1/100⇒ r1=100*72/40=180 km
dar 180km= r1=3x/4⇒ x=180*4/3=240 km (lungimea totala a autostrazii)
I an x/4=240 km/4=60km ⇒ r1=180 km
II 60%*180=108 km
rest r2=180-108=72
⇒ In primii 2 ani s-au construit 60+108=168 (se poate calcula mai simplu 240-72=168 km)

Se aplica regula de trei simpla
240 km.......3600.000.000 euro
168 km..............x km
⇒ x=3600.000.000 *168/240=2.520.000.000 euro