URGENTTTTT!!!!!!!!! Imi poate povesti si mie cineva Popa Tanda de Ioan Slavici.Am citit-o dar nu ma descurc la rezumat.Nu trebuie sa fie lung.

1
Găsești povestiri pe scurt foarte bune ale nuvelei ”Popa Tanda” și ale altor lecturi pe blogul Povestiri de lecturi școlare.

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-29T16:40:37+03:00
Parintele Trandafir,fiul dascalului din Butucani,Ajunge preot in satul natal.Din cauza firii lui ,Parintele Trandafir, este mutat din Butucani in Saraceni.In saraceni nu era nuci un preot.Satenii erau foarte multumiti de preotul Trandafir,dar in scurt timp renunta sa mearca la biserica.Suparat ca nu vin credinciosii la biserica,preotul le da spaturi pe unde ii prindea.Vazand ca oamenii asculta sfaturile lui dar nu le urmeaza,preotul ii dojeneste.Satenii il ocolesc si il poreclesc Popa Tanda. Satenii merg la episcopie si cer sa fie mutat din sat dar nu reusesc.Casa preotului este la fel de neingrijita ca a celorlalti sateni.Parintele trandafir incepe sa isi renoveze casa,si se apuca si de gradinarit.Toti care treceau pe langa el ziceau ca e omul dracului..Si incet au inceput si restul satenilor sa fie gospodari si sa il urmeze pe preot.
1 5 1