Răspunsuri

2014-08-29T08:49:59+03:00
A) x+y+z+11=43
x+y+z=43-11
x+y+z=32

b)
3*x+4*y+5*z+27=59
3*x+4*y+5*z =59-27
3*x+4*y+5*z = 32
5z+3x+4y = 3*x+4*y+5*z =32 (deoarece adunarea este comutativa)

c)x-2y+13=52    
x-2y+13=52
x-2y=39 
Eu am de aflat 3x-6y+1
inmultesc toata ecuatia cu 3
x-2y=39    (*3)
3*x-2*3*y=39*3
3x-6y=117
cum trebuie sa aflu 3x-6y+1 , dar stiu cat face 3x-6y , doar adun 1

3x-6y+1=117+1
3x-6y+1=118

1 5 1
Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-29T09:07:47+03:00
a)daca x+y+z+11=43, determinati x+y+z
x+y+z=43-11
x+y+z=32

b)daca 3*x+4*y+5*z+27=59, determinati 5z+3x+4y
5z+3x+4y=59-27
5z+3x+4y=32

c)daca x-2y+13=52, determinati 3x-6y+1
  x-2y=52-13
   x-2y=39
  3x-6y+1=3(x-2y)+1
=3x39+1
=118
1 5 1