Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-28T23:02:44+03:00
Scriem relatia data astfel:

2(x-2)=3y\Rightarrow y\vdots2\Rightarrow (y+2)\vdots2\ si (x-2)\vdots3\Rightarrow(x-2)(y+2)\vdots6
Cum ai ajuns la concluzia
Ca y se divide cu 2 si x-2 se divide cu 3
In stanga avem un numar par. In dreapta este 3 inmultit cu y, care pentru a fi par trebuie ca y sa fie par.
In dreapta avem un multiplu de 3. In stanga, este 2 inmultit cu un numar, care pentru a fi multiplu de 3, trebuie ca acel numar (adica x-2) sa fie multiplu de 3.
Multumesc