Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-29T09:07:25+03:00
( \sqrt{4 \frac{2}{3} } )^{-1}= (\sqrt{ \frac{14}{3} } )^{-1}= \sqrt{ \frac{3}{14} }
Inmultim valoarea gasita mai sus cu fiecare termen din paranteza si obtinem:a= \sqrt{168\cdot  \frac{3}{4} } +4 \sqrt{ \frac{21}{2}\cdot  \frac{3}{14}  } -6 \sqrt{ \frac{14}{3}  \cdot \frac{3}{4} }\\
a=6+4\cdot \frac{3}{2} -6=4\cdot \frac{3}{2}=6\in N
Cum se simplifica acolo ? Pentru ca 168/4 = 42*3= 126 . Unde gresesc ? Multumesc !
In fiecare radical este 3/14 si nu cum am scris eu din neatentie, 3/4. Tot 3/14 este si in ultimul radical.
Am inteles :D Si in al doilea radical , 21/2*3/14 nu imi da 3/2 . Cum ai simplificat acolo ?
Din 21/2*3/14, simplificand 21 si 14 prin 7 obtinem 3/2*3/2=9/4 si radical(9/4)=3/2.
Ok .. multumesc muult de tot :D Acum am inteles