1) O distanță de 1200 km a fost parcursă în trei
etape astfel: în prima etapă 40% din

distanță, în a doua etapă 60% din rest, iar
în a treia etapă restul. Aflați distanța


parcursă înfiecare etapă.


2)
Iulia are de citit o carte de 120 de pagini în trei zile. În prima zi citește
30% din

numărul de pagini, în a doua zi 25% din ce
a mai rămas, iar în a treia zi restul. Câte


pagini a citit în fiecare zi?



1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-28T21:50:11+03:00

1.  I etapă   s-au parcurs 40%×1200 = 480km   au mai rămas 1200 - 480 =720km          În a II-a etapă   ” ” ”         60%×720 = 432km            ” ” ” ”         720 - 432 = 288km            În a III-a etapă ” ” ” ”       288km  (ceea ce a rămas după etapa a II-a)

2.  Ziua I :   s-au citit 30%×120 = 36 pagini        au mai rămas  120 - 36 = 84 pagini       Ziua a II-a :  ” ” ” ”    25%×84 = 21 pagini            ” ” ” ” ”              84 - 21 = 63 pagini         Ziua a III-a” ” ” ”  ”   63pagini

2 3 2