17 saci cu faina si 12 saci cu cartofi cantaresc 1210 kg, iar 21 saci cu faina si 12 saci cu cartofi cantaresc 1410 kg. Cate kilograme are un sac cu faina? Dar un sac cu cartofi? Prin metoda comparatie va rog.

1

Răspunsuri

2014-08-27T13:14:08+03:00
17 saci faina +12 saci cartofi=1210kg
21saci faina +12 saci cartofi=1410kg
saci de cartofi se elimina si scadem:  1410-1210=200kg care este echivalentul a 21-17 =4 saci faina->1 sac faina=200/4=50 kg acum 17x50+12 saci cartofi=1210kg->
850+12 saci de cartofi =1210->12 saci cartofi =1210-850=360 kg->1 sac cartofi=
360/12=30 kg
ce inseamna semnul acesta?? /
impartire??
da
aha
si poti sa-mi explici cum ai facut??