1. un avion parcurge 6543 km in 6 ore. ce distanta va parcurge avionul in 15 ore?
2.Un tractorist ara intr-o zi 62,35 hectare de teren. Aflati suprafata de teren pe care o ara tractoristul in 3 zile si jumatate.
3.printr-un robinet curge intr-un bazin 12 l de apa pe secunda. inn cat timp vor umple 6 robinete acelasi bazin al carui volum este de 3000 l
Suma a doua numere este egala cu 12,6 iar unul dintre ele este de 5 ori mai mare decat celalalt. Determinati cele 2 numere

2

Răspunsuri

2014-08-27T12:52:14+03:00
Iti voi scrie prima problema ca model, iar celelalte se fac identic (cu regula de 3 simpla)
1.
  6 ore.........6543 km
  15 ore........x km
=>x=(6543*15)/6
=> x=16.357.5 km

7 3 7
2014-08-27T13:01:20+03:00
1.6543km per 6 ore ,deci per 1ora =6543/6=1090,5km   in 15 ore =1090,5x15=16357,5km
2.intr-o zi ara 62,35h in jumatate de zi ara 62,35/2=31,175h deci 3 zile=6 jumatati de zi deci 3 zile jumatate este egal cu 7 jumatati de zi ->31,175x7=218,225h
3.pai 1 robinet egal 12l/s ->6 robineteegal cu 72l/s
volumul bazinulu=3000l 
t=v/debit=3000:72=41,666666666667s,rotunjit la 41,7s
4.a+b=12,6
a=5b
->5b+b=12,6->6b=12,6->b=12,6:6=2,1
a=2,1x5=10,5
11 3 11