Scrie 2 argumente pentru a demonstra ca fragmentul "In padurea Petrişorului" de Mihail Sadoveanu, este o descriere literara. Fă referire la fragment.

Enuntul se refera la fragmentul din caietul de vacanta de limba romana, clasa a 5+a
editura corint, pag. 61 si 62.

2

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-08-26T13:38:34+03:00
1.Fragmentul din opera literară În Pădurea Petrişorului este o descriere literară pentru că scriitorul înfăţişează cu mijloacele literaturii particularităţile unui colţ din natură — o pădure impresionantă prin frumuseţe, prin viaţa de care freamătă, prin colorit, sonorităţi şi miresme. 
Descrierea se deschide printr-o imagine de ansamblu, privită din perspectiva înălţimilor
2..

În pădurea Petriorului" este un fragment dintr-o povestire în care seșrelatează o întâmplare de vânătoare.În partea descriptivă de început este descrisă viaa din pădure, cu tot cuțminunatele peisaje. În aceste descrieri apar vieuitoare ca: granguri, sticlei,ț țcintezi, piigoi, musculie, gâze cu aripi străvezii i albastre, fluturi i iepureleț ț ș șrocat care dormită în bârlogul său.șDupă aceste descrieri minunate, apar două personaje: un boier i un vânător.șAcetia se plimbă prin păduredeasă i îi cheamă câinipe nume Osman iș ș ș șFrisca. Ei se plimbă, în timp ce vânătorul povestete cum a doborât doi lupișimeni din câteva împucături.ș șSe face linite o perioadă de timp, deoarece cei doi trimiseseră copoii lașvânătoare. Pe drum ei se întâlnesc cu o veveriă, dar nu îi fac niciun rău.țDintr-odată, o căprioară trece fulgerător prin faa lor, iar unul dintre cei doițîncepe să tragă în ea. Căprioara a fost nimerită într-un punct, iar din acel locsângele a început să iroiască. Acesta se împleticea pe picior, apoi forma miciș băli. Căprioara se uita din când în când la reflecia ei din apă. La un moment dat,ț țun ap a trecut pe acolo, dar nu a ajutat-o.țDin păcate, căprioara a murit în chinuri

8 4 8
Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-26T13:53:23+03:00
-sunt prezente figuri de stil
-este descris un colt din natura
6 4 6