La o cresa s-au adus 60 l ulei.in prima saptamana, s-a consumat jumatate din cantitate, in a doua saptamana o treime din cantitatea ramasa, iar in a treia saptamana de doua ori mai mult decat in a doua saptamana.cati litri au ramas?

2

Răspunsuri

2014-08-26T12:49:40+03:00
Dupa prima saptamana-30l
Dupa a doua-20 litri ramasi(S-au dus 10)
In a treia sapt. s-au dus 2*10=20 l deci in total nu a mai ramas nimic.

2 2 2
2014-08-26T13:00:09+03:00
X=60l ulei
a -prima saptamana                     y-cati litri au ramas
b-a doua saptamana
c-a treia saptamana
a 50% din x->a=60/2=30l
b+c+y=60-30=30
b =1/3 din 30->b=10 l
c+y=30-b->c+y=30-10=20l
c=2b->c=2x10=20->y=0l