Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-25T15:55:49+03:00
A]. Sa notam cu E , expresia data initial si sa "prelucram" pe rand si separat , nunaratorul si numitorul lui E. Deci ; cos12+(radical din 3).sin12=2.((1/2).cos12+((radical din 3)/2).sin12)=2.sin(30+12)=2.sin42. Am considerat ca ; 1/2=sin30 si (radical din 3)/2=cos30. cos3-sin3=sin(90-3)-sin3=sin87-sin3=2.cos((87+3)/2).sin((87-3)/2)=2.cos45.sin42. Expresia E=2.sin42/(2.cos45.sin42)=(radical din 2).
E pe internet raspunsul, n-am mai scris o varianta originala ca-i pierdere de timp. Sursa: http://forum.matematic.ro/viewtopic.php?t=19626&sid=e0f7df29919aef34dc3e76587116c05b
Interesanta problema, mi-am notat-o si eu. Altfel ce rost are ;) spor la treaba.
Multumesc! :)