Răspunsuri

2014-08-25T17:01:42+03:00
x-53•(49-3•12)=996. x=?
x-53*13=996 => x=996-689 => x=307

x+5•(33+128)=895. x=
x+5*161=895 => x=895-805  => x=90

53+2•x=x+111 x =
53+x=111 => x=58

23+5•x =2•x x=
23+3x=0 => x=-23/3

32 + 6•x =11 •x - 113. x=
32-5x=-113 => -5x=-145(se inmulteste cu -1 pentru a se anula minusul) => x=29

8 + 13 • x = 2x + 41 x=
8+11x=41 => 11x=33 => x=3
5 3 5
2014-08-25T23:15:57+03:00
1) x -2597 +2124=996
x-473 =996
x=996+473
x=1469

2)x+165+640=895
x+805=895
x=895-805
x=90

3)53+2x=x+11
2x-x=111-53
x=58

4)23+5x=2x
23=2x-5x
23= -3x

x= -23/3

5)32+6x=11x -113
6x-11x= -113-32
-5x= -145
5x=145
x=29

6)8+13x=2x+41
13x-2x=41-8
11x=33
x=3
la primul subpunct am gresit amandoi
x-53•(49-3•12)=996. x=? eu stiu asa, ca intai se desfac parantezele dar fiindca nu avem nici o necunoscuta facem operatia din ea, prima data se face inmultirea si apoi scaderea, ceea ce inseamna ca ramane 13. apoi in continuare avem: x-53*13=996 => x-689=996 => x=996+689= 1685
x-(2597-53*36) =996 <=> x-(2597-1908)=996 <=> x- 689=996, care da cum ai spus si prin cealalta metoda...