Răspunsuri

2014-08-23T23:55:43+03:00
Problema asta si orice problema de tipul asta, se rezolva in felul urmator:
Pasul 1:  Se inmulteste fiecare numar cu ponderea lui.
Pasul 2: Se aduna produsele obtinute la pasul 1.
Pasul 3: Suma de la pasul 2, se imparte la suma ponderilor

Folosim exemplul din enunt:

 \frac{ \frac{1}{3}*2+\frac{1}{6}*3+\frac{3}{8}*4}{2+3+4}= \frac{ \frac{2}{3}+\frac{1}{2}+\frac{3}{2}}{9}= \frac{\frac{4}{6}+\frac{3}{6}+\frac{9}{6}}{9}= \frac{\frac{16}{6}}{9}= \frac{16}{54}= \frac{8}{27}= (\frac{2}{3})^{3}