2*(x + 1)^ - 3 * (x - 2) * (x + 2) + 5x * (x - 3) - (3x - 1)^ calculat este :

A. -5x^ - 5x + 5 B. x^ - 17x -2 C. -5x^ - 11x - 11 D. -5x^ - 5x + 13

EXPLICATI !!!!!

1
da
=> 2•(x^2+2x+1^2)-3•(x^2-2^2)+5x•(x-3)-(3x)^2 [aici este in paranteza pentru ca si x si 3 sunt la puterea a 2] -6x+12
=>(2x)^2+4x+2-(3x)^2-12+(5x)^2-15x-(3x)^2-6x+12
X^2-17x-2 acesta este finalul
Sa sti ca pentru la patrat eu am pus ^2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-23T17:29:57+03:00
2(x²+2x+1)-3(x2-4)+5x²-15x-9x²+6x-1=
x²(2-3+5-9) +x(4-15+6)+2+12-1=-5x²-5x+13
s-au folosit formulele
(a+b)²=a²+2ab+b²
(a+b)(a-b)=a²-b²
sa stii ca nu a fost rezolvata fiindca nu s-a intles despre ce e vorba.Dupa ^ trebuie sa pui puterea in cazul tau 2.