Răspunsuri

2014-08-23T17:49:00+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Din relatiile lui Viete avem
x1+x2=-b/a
x1.x2=c/a 
atunci
x1+x2=m
x1.x2=m-1
x1²+x2²=(x1+x2)²-2x1x2=m²-2m+2
inecuatia devine
(m²-2m+2)/m>(m-1)
se pune conditia de existenta a fractiei
m≠0
aducem la acelasi numitor
m²-2m+2>m²-m
-m+2>0
m-2<0
m<2
solutie m∈(-∞,2)/{0}
1 5 1