Buna!! Ajutatima va rog trebuie urgent plz!

Un traseu de 1200 km a fost parcurs de un grup de excursionisti in patru zile .

In prima zi au parcurs 1 supra 6 din intregul traseu , a doua zi 0.(3) din lungimea traseului si a treia zi 0.25 din intregul traseu.Cati kilometri mai au de parcurs in a patra zi?

2

Răspunsuri

2014-08-22T18:01:00+03:00
I zi: 1/6*1200=200 km
II zi: 1/3*1200=400 km
III zi: 1/4*1200=300 km
raman pentru a IVa zi: 1200-(200+400+300)=1200-900=300km
ms
imi poti explica cum lai facut te rog?
ca mai am exercitii in genu si nu stiu cum sa le fac
Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-22T18:03:47+03:00
Un traseu de 1200 km a fost parcurs de un grup de excursionisti in patru zile .In prima zi au parcurs 1 supra 6 din intregul traseu , a doua zi 0.(3) din lungimea traseului si a treia zi 0.25 din intregul traseu.Cati kilometri mai au de parcurs in a patra zi?

1 / 6 * 1200 = 200 Km
0,(3) * 1200 = 1/3 * 1200 = 400 Km
0,25 * 1200 = 300 Km
Total = 200 + 400 + 300 = 900 Km parcursi

1200 - 900 = 300 Km  mai  au de parcurs




ms
imi poti explica cum lai facut te rog? ca mai am exercitii in genu si nu stiu cum sa le fac
Daca vrei sa afli o fractie dintr-un numar inmultesti fractia cu numarul, astfel:
Se inmulteste numaratorul cu numarul si se imparte la numitor.
De exemplu: (1 / 6) * 1200 = (1 * 1200) / 6 = 1200 / 6 = 200
Daca ai fractii zecimale finite poti face inmultirea direct, dar daca ai fractii zecimale infinite (cu cifre in perioada), atunci trebuie sa le transformi in fractii ordinare.
De exemplu: 0,(3) = 3 / 9 = 1 / 3.
ms mult