Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-22T10:56:42+03:00
1) (√2/3 + √3/2 + √1/6) : √6=

=(2√2+3√3+1)/6 * 1/√6=

=(2√12+3√18+√6)/6=

=(2*2√3 +3*3√2 +√6)/6=

=(4√3+9√2+√6)/6

2)(x-2)/4  -(x+1)/6 = 1/6 aducem la acelasi numitor

3x-6 -2x-2 =2

x-8=2

x=2+8

x=10
scuze ,dar la prima era radical din 6
gata
multumesc mult!!!
n-ai pentru ce ;)
2014-08-22T11:00:05+03:00
( \frac{ \sqrt{2} }{3}  +  \frac{ \sqrt{3} }{2}  +  \frac{ \sqrt{1} }{6} ) : \sqrt{62}  =  \frac{ 2 \sqrt{2}  +  3\sqrt{3} +1}{6}  :  \sqrt{62}  = \frac{ 2 \sqrt{2}  +  3\sqrt{3} +1}{6}   *  \frac{1}{ \sqrt{62} }

Cred ca nu ai scris corect tot . verifica si spune .
2)  (\frac{x-2}{4} ) - ( \frac{x+1}{6} )= \frac{1}{6}

 \frac{x-2}{4}  =  \frac{1}{6}  +  \frac{x+1}{6}  =  \frac{x+2}{6}

6(x-2) = 4(x+2)
6x-12=4x+8
6x-4x=8+12
2x=20
x=20:2
x=10
scuze ,dar la prima se impartea la radical din 6 :(