Un produs costa 200 de lei se scupeste cu 10 % iar dupa un timp se ieftineste cu 20 % calculati pretul actual al produsuui 2. UN produs costa 345 de lei se scumpeste produsul cu 5 % iar dupa un timp se mai scumpeste cu inca 10% >calculati pretul final al produsului UUUUUUUUUURRRRRRRRRGGGGGGGGGEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNTTTTTTTTTT

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-20T13:04:32+03:00
1) 10% din 200=  10/100 * 200=  1/10 * 200=    20 lei -scumpirea

200+20=220 lei -noul pret

20% din 220=  20/100 *220= 1/5 * 220= 44 lei -ieftinirea

220-44=  176 -pretul actual

2)5% din 345  = 5/100 *345 = 1/20 * 345 = 17,25 -scumpirea

345+17,25=  362, 25 -noul pret

10% din 362, 25=  10/100 *362,25=  1/10 * 362, 25=  36,225 -noua scumpire

362,25 +36,225=  398,475 -pretul final
13 4 13
2014-08-20T13:05:27+03:00
10%×200=20  220 pretul dupa scumpire
 20%×220=44   220-44=176
2) 5%×345=17,25   345+17,25=362,25
10%×362,25=36,225,  362,25+36,225=398,4