Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-19T16:19:24+03:00
A * b =  \frac{2}{15}
a*c =  \frac{11}{75}
De aici scot pe b si c in functie de a
 
 b=  \frac{2}{15}  \frac{1}{a}
c=  \frac{11}{75}  \frac{1}{a}

Acum inlocuiesc pe b si c in expresia a(b+c)

a(b+c) = a * (  \frac{2}{15a}  \frac{11}{75a} )
dau factor comun pe  \frac{1}{a} in paranteza si rezulta:

a *  \frac{1}{a} ( \frac{2}{15}  +  \frac{11}{75}  )  = 
Aici a cu a se simplifica, rezulta
a *  \frac{1}{a} ( \frac{2}{15} + \frac{11}{75} )  = 1* (  \frac{10+11}{75} ) =  \frac{7}{25}

2 5 2