Răspunsuri

2014-02-10T23:50:23+02:00
A asezat pe5 farfurii cate 9 piersici=5*9=45
si pe 2 farfurii cate 5 caise=5*2=10
45piersici+10caise=55 fructe
Piersicile sunt cate 5 in farfurie, iar caisele cate 9.
scrie in enuntul problemei
Da, dar în rezolvare le-ai inversat.
2014-02-10T23:59:00+02:00
Fie x=numarul farfuriilor cu caise
y=numarul farfuriilor cu piersici
Avem 9x+5y=55, x si y numere naturale nenule.
Deoarece 9x=5(11-y) si 9 nu se divide la 5, rezulta ca x se divide la 5, iar pe de alta parte, din relatia obtinuta se vede ca x nu poate fi mai mare decat 6. Concluzia este ca x=5. deci 5 farfurii cu caise, inseamna 45 de caise. Cum toate fructele sunt 55 , inseamna ca restul, adica 10 sunt piersici.