Răspunsuri

2014-08-19T09:14:51+03:00
În anul 780 trăia în Dacia de atunci cel de-al 33-lea decheneu, pe nume Kesarion Breb. Într-un manuscris al cărui autor a fost profesorul Stamate, s-au consemnat viaţa, învăţătura şi povestirile lui Kesarion. Autorul primeşte în cele din urmă acest manuscris din partea profesorului al cărui elev a fost chiar autorul. Profesorul considera lucrarea ca fiind o poveste de dragoste.
În acelaşi an 780, preotul Zamolxis a decis că trebuia să fie schimbat cu cel de-al 33-lea. Acesta avea să fie în cele din urmă Kesarion Breb.
Preotul l-a ales, dar i-a încredinţat o misiune care însemna ca Breb să plece în Egipt. Misiunea era secretă, şi obiectivele ei erau aflarea dacă religia nou apărută, creştinismul, era mai bună sau putea înlocui în vreun fel vechile legi. În aceeaşi măsură, Kesarion a plecat spre Bizanţ deoarece acesta din urmă era sufletul creştinismului.
În călătoria sa de a îndeplini misiunea, Kesarion a fost urmat de un slujitor, un dac creştin. Kesarion Breb a urmat apoi învăţăturile preoţilor iniţiaţi în creştinism.
În anul 787, Kesarion împreună cu slujitorul său au plecat spre marele Bizanţ pentru a pune în aplicare planul bătrânului decheneu. În Bizanţ, Kesarion l-a cunoscut pe episcopul Platon care era foarte apreciat de Irina , împărăteasa şi mama lui Constantin.
Împărăteasa Irina domnea în Bizanţ, unde reuşise să se facă foarte cunoscută prin susţinerea de către aceasta a creştinismului.ea a fost ascultată de popor şi a stabilit creştinismul religia oficială în teritoriu. Pe lângă aceste lucruri, a reuşit să renoveze vechile biserici creştine precum şi icoanele din acestea.
Localitatea încotro Kesarion şi slujitorul lui se îndreptau a fost Amnia. Pe drum ei au poposit la un han de unde au aflat de cuviosul Filaret. Acesta era cunoscut în întregul ţinul pentru bunătatea dar şi sfinţenia acestuia. Kesarion avea de la episcopul Platon un dar pentru cuviosul Filaret; zece măgari încărcaţi cu grâu. La vederea darului, Filaret şi falimia lui s-au bucurat. Însă nu a durat mult bucuria deoarece casa a fost mai târziu încărcată cu cerşetori.
La casa lui Filaret, Kesarion a cunoscut-o pe Maria, nepoata lui Filaret căreia i-a dat să probeze conturul împărătesc, care i s-a potrivit perfect. Astfel Maria a fost dusă la palat spre a fi prezentată lui Constantin şi Irina. Scopul era o întrecer între fete pentru a deveni soţia lui Constantin. Astfel, la palat mai erau încă nouăsprezece fete frumoase de viţă nobilă. Însă acest lucru nu a înpiedicat-o pe Maria de la Amnia să câştige, care, după un lung concurs, a reuşit să ajungă lângă Constantin ca soţie.La nuntă a participat, firesc, şi familia Mariei care, în cele din urmă s-au mutat la curtea înmărătească.
SPER SA TE AJUTE SI EU AM COMENTARIUL IN CAIET

4 5 4