Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-19T02:08:40+03:00
 a_{2+1}= a_{3}= 2 a_{2}- a_{2-2}-2x2+5=2x4-0-4+5=9
 a_{3+1}= a_{4}= 2a_{3}- a_{3-2}-2x3+5=2x9-1-6+5=16
 a_{4+1}= a_{5}= 2a_{4}- a_{4-2}-2x4+5=32-4-8+5=25
  (si tot asa este valabil pentru orice termen)
a_{3}=9 ; a_{4}=16 ;  a_{5}=25 ; a_{6}=36.     
(observam ca ori al catelea termen ar fi, termenul va fi egal cu el la puterea a doua)
   Inseamna ca  a_{n}=n^{2}
S_{n} =  \frac{( a_{1+a_{n} } )n }{2} = \frac{(1+ n^{2} )n}{2}
x-urile (de mai sus) inseamna inmultire ......(ca sa stii)