Pentru o gradinita s-au cumparat 5lenjerii si 5 paturi, platindu-se ,in total,395lei .O patura costa cu 29 de lei mai mult decat o lenjerie. Aflati cat costa o patura si o lenjerie .

1
mn
29x5=145 ; 395-145=250; 250:10=25 lei o lenjerie, 25+29=54lei o patura

Răspunsuri

2014-02-10T21:16:31+02:00
5l + 5p = 395 
l = p + 29
10 p + 145 = 395 
10 p = 250 
1 p = 25 
1 l = 49