Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-15T05:00:54+03:00
f(x)=  \frac{(x \sqrt{3} -2)^{4}}{4 \sqrt{3}}

f'(x) = ( \frac{(x \sqrt{3} -2)^{4}}{4 \sqrt{3} } )'= \frac{1}{4 \sqrt{3}}*((x \sqrt{3} -2)^{4})'

Folosim formula:  (u^{n})' = n*u^{n-1}*u'

( (x \sqrt{3} -2)^{4} )' = 4 ((x \sqrt{3} -2)^{3})*(x \sqrt{3} -2)'=4 (x \sqrt{3} -2)^{3}*\sqrt{3}

=> f'(x)= \frac{1}{4 \sqrt{3}}*4 (x \sqrt{3}-2 )^{3}* \sqrt{3} = \frac{4 (x \sqrt{3}-2 )^{3}* \sqrt{3}}{4 \sqrt{3}}= (x \sqrt{3}-2 )^{3}

multumesc tare mult :) si explicat asa frumos, chiar multumesc :)
Cu placere ! Ma bucur ca ti-a fost util.