3 * (-1) la puterea (n+2) + 4* (-1) la puterea (2n+1)-5 unde n apartine N

1
1) Te rog sa folosesti paranteze pentru a delimita exponentul.
2) Problema ta nu ne spune ce sa facem cu expresia E. Trebuie sa presupunem noi ce sa facem ?

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-14T16:43:08+03:00
Stim ca:
 (-1) la o putere para = 1
si 
(-1) la o putere impara = -1

In expresia: 
3 * (-1) la puterea (n+2) + 4* (-1) la puterea (2n+1)-5  
 n apartine N

Al doilea exponent (2n + 1) stim ca este inpar
Primul exponent (n + 2) nu stim daca este par sau impar.

In concluzie, avem doua variante:

Varianta 1:  "n" este impar:

3* (-1)^{n + 2}+4* (-1)^{2n+1}-5 =-3-4-5= -12

Varianta 2:  "n" este par:

3* (-1)^{n + 2}+4* (-1)^{2n+1}-5 =3-4-5= -6



3 5 3