Ana a rezolvat cu 9 problemele mai mult decat Dan si cu 10 probleme mai putin decat Tudor . Dan a rezolvat un un numar de probleme egal cu 5/8 din numarul de probleme rezolvate de Ana . Cate probleme a rezolvat fiecare .
Va rog cu rezolvare compleata.

2
nu atata scrie stai ca ma uit
UITA-TE
mam uitat numa atata scrie
M-AM UITAT SE SCRIE
BN

Răspunsuri

2014-08-14T13:41:34+03:00
A=D+9
A=T-10
D=5/8*A
D=5/8*(D+9)
8D=5(D+9)
8D=5D+45
3D=45
D=15
A=15+9=24
T=A+10
T=24+10=34
1 5 1
Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-14T13:42:03+03:00
Dan= x
Ana=y
Tudor=z
x=5y/8
y=x+9=5y/8 +9
z=y+10 
y=5y/8 +9 =>y=(5y+72) 8 => 8y=5y+72 => 3y=72 => y=24
x=5y/8 =5*24/8 =5*3=15
z=y+10=24+10=34
1 5 1