Un turist parcurge un traseu de 400 km in 3 zile.In prima zi parcurge 20% din traseu,a2a zi un sfert din distanta ramasa,iar a 3a zi restul.
a)Ce distanta parcurge in prima zi?
b)Ce distanta parcurge in a2a zi?
c)Ce distanta parcurge in a3a zi?
d)Cat la suta din distanta parcursa in cele 3 zile reprezinta distanta parcursa in a2a si a3a zi?
e)Cat la sunta din distanta parcursa a 2a zu reprezinta distanta parcursa a 3a zi?

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-10T15:20:09+03:00
A) 400 * 20/100 = 400 / 100 * 20 = 4 * 20 = 80 km in prima zi
400 - 80 = 320 km distanta ramasa dupa prima zi
b) 320 * 1/4 (un sfert) = 80 km a doua zi
c) 400 - 80 - 80 = 240 km a treia zi
d) 80 + 240 = 320 km distanta parcursa  2-a si a 3-a zi
    (320 * 100) / 400 = 80 %
e) (80 * 100) / 320 = 25 % 
7 4 7
2014-08-11T00:19:59+03:00
20% din 400=  20/100 *400= 1/5 *400=  80-in prima zi

400-80=320-restul

1/4 din 320=  1/4 *320= 80 -in a2a zi

320-80= 240 -in a3a zi

d) 240+80=320km a parcurs in a2a si a3a zi

p% din 400=320

p/100 *400=320

p*4=320

p=320/4

p=80%

e)p% 240=80

p/100 *240=80

p/10 *24=80

p/10=80/24

p/10= 20/6

p/10= 10/3

p=10*10/3

p=100/3= 33,3%
3 3 3