Răspunsuri

2014-08-07T20:37:02+03:00
In palatul lui Zeus are loc o petrecere in care sunt invitati toti zeii, mai putin Discordia, zeita vrajbei.Aceasta afla si da buzna in palat, iar Zeus reuseste s-o calmeze.In urma ei, ea a lasat un mar de aur ce trebuia daruit cele mai frumoase zeite.Zeus nu se poate hotarî intre Afrodita,Atena( fiicele sale)si sotia sa Hera si decide ca cele trei sa aleaga un muritor ce va spune care e detinatoarea marului.
Afrodita  il alege pe Paris, un arcas chipes, caruia  in schimbul deciziei sale ii va da inima Elenei, cea mai frumoasa femeie. Paris o alege pe Venus, iar ea il duce la Elena, unde Cupidon le strapunge inimile cu sageata dragostei.Dorind sa se razbune pe Paris, Hera desface legatura dintre Elena si sotul ei Menelaos.Deoarece exista un pact intre conducatorii mari ai timpului, cum ca acestia il vor ucide pe cel care va incerca sa o fure pe Elena.Astfel viteji ca Achile, Ulise,Aiax pornesc  cu Menelaos pe corabii pentru a distruge Troia.
......................
Trecand noua ani, niciuna din parti nu a castigat cetatea.Pentru a putea supravietui, grecii-ahei atacau vecinii Troiei.Astfel cazu in mana lui Agamemnon frumoasa Hriseida, fiica unui preot al zeului Apolon.In final, Agamemnon a cerut in schimb iubita lui Ahile, iar el se retrase intr-un cort.
A doua zi porni lupta, iar Paris se lupa cu Menelaos, insa Afrodita il salva de la moarte. In zorii zilei urmatoare, Agamemnon ii dadu inapoi iubita lui Ahile si se impacara, iar Ahile il ucise pe fratele lui Paris.Dupa mai multe zile, luptele au inceput din nou, si au intervenit si amazoanele, dar Ahile a ucis-o pe regina lor.Iar Paris in final il ucise pe Ahile (aflase de punctul slab).Paris muri si el, dupa lungi chinuri, otravit de o sageata.Dupa moartea lui, Elena se insoti cu un frate de-al lui.
Trecusera aproape zece ani, razboiul troian nu se incheiase, si nu se mai sfarsea...

Asa se termina opera Iliada .Sfarsitul razboiului si slte fapte sunt povestite in Odiseea.
Te rog sa nu mai comentezi atat.Putem vorbi in mesaj.
raspunde la mesaje
scz
eam raportat iatr
din greseala