Răspunsuri

2014-08-07T20:35:13+03:00
Cred ca ai vrut sa scrii:
 \sqrt{-x} +1 = 5

 \sqrt{-x} = 5-1 => \sqrt{-x} = 4 => \sqrt{-x} = \sqrt{16} => -x=16 =>x=-16

x=-16



[√(2x)] + 1 = 5 sau √(2x + 1) = 5 ?
Vine asa: radical mare din -2x+1 =5 ,fara paranteze :D
√(2x + 1) = 5
Dupa ridicare la patrat obtinem:
±(2x + 1) = 5
E1: 2x + 1 = 25 => x = 24 / 2 = 12
2x = 4
In mesajul precenent am dat <Enter> din greseala.
Te rog sa ignori ultimul rand in care am scris: "2x = 4"

E2: -2x -1 = 25 => x = 26 / (-2) = -13
Ok , ms :)