Un turist parcurge un traseu de 400 km in 3 zile.In prima zi parcurge 20% din traseu,a doua zi un sfert din distanta ramasa,iar a 3 zi restul.
a)Ce distanta parcurge turistul in prima zi?
b) Ce distanta parcurge turistul in a doua zi?
c) Ce distanta parcurge turistul a treia zi?
d) Cat la % din distanta parcursa in cele trei zile reprezinta distanta parcursa in a doua si a treia zi?
e) Cat la % din distanta parcursa a doua zi reprezinta distanta parcursa a treia zi?

2

Răspunsuri

2014-08-06T12:02:46+03:00
prima zi : 20/100*400 =80
rest: 400-80=320
a doua zi:1/4*320=80
rest : 320-80=240(parcursi in a treia zi)
d) p/100*400=320
p/100=320/400
p/100=4*5
p=80%
e) p/100*80=240
p/100=240/80
p/100=3
p=300%
22 4 22
2014-08-06T16:26:39+03:00
A)20% din 400=  20/100 *400= 1/5 *400= 80km -in prima zi

b)400-80=320 km-restul

1/4 din 320= 80km -in a doua zi

c)320-80=  240 km -in a treia zi 

d)(80+240)=320 km -a parcurs in a2a si a3a zi

p/100 din 400= 320

p/100 *400=320

p*4=320

p=320/4=80%

e)p% din 80=240

p/100*80=240

p/100=240/80

p=100*240/80

p=100*3

p=300%


11 4 11