1. Semiperimetrul unui triunghi cu lungimile laturilor de 60 cm ,120 cm si 100 cm este .. cm
2. O masina se deplaseaza cu viteza de 70 km\h timp de x ore si cu viteza de 80 km\h timp de 3 ore si 15 minute . Stiind ca in total a parcurs 365 km, aflati cat timp s-a deplasat masina cu 70 km\h.
3. Solutia ecuatiei x-0,(2)=1\3 este..
4. Intr.o clasa sunt 7 fete si de doua ori mai multi baieti. Probabilitatea ca sef al clasei sa fie ales un baiat este...
5. Perimetrul unui triunghi isoscel obtuzounghic cu o latura de 8 cm si alta cu lungimea de 10 cm este .. cm
6. Numarul x care verifica egalitatea x\0,5=1,2 este..
Am nevoie urgent de rezolvari! Multumesc mult.

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-06T10:06:04+03:00

1. Semiperimetrul unui triunghi cu lungimile laturilor de 60 cm ,120 cm si 100 cm este .. cm
p = P /  2 = (60 + 120 + 100) / 2 = 280 / 2 = 140 cm 

2. O masina se deplaseaza cu viteza de 70 km\h timp de x ore si cu viteza de 80 km\h timp de 3 ore si 15 minute . Stiind ca in total a parcurs 365 km, aflati cat timp s-a deplasat masina cu 70 km\h.
3 ore si 15 min = 3,25 ore
S = V * t = 80 * 3,25 = 260 Km parcursi cu viteza de 80 Km/h
365 - 260 = 105 Km parcursi cu viteza de 70 Km/h
t = S / V t = 105 / 70 = 1,5 ore = 1 ora si 30 min

3. Solutia ecuatiei x-0,(2)=1\3 este..
x = 1/3 + 0,(2) = 0,(3) + 0,(2) = 0,(5)
sau transformand in fractii ordinare:
x = 1/3 + 2/9 = 3/9 + 2/9 = 5/9 = 0,(5)

4. Intr.o clasa sunt 7 fete si de doua ori mai multi baieti. Probabilitatea ca sef al clasei sa fie ales un baiat este...
F = 7 fete
B = 2 * 7 = 14 baieti
E = F + B = 7 + 14 = 21 elevi
p = nr. cazuri favorabile / nr. cazuri posibile = 14 / 21 = 2/3 = 0,(6) = 66,(6)%

5. Perimetrul unui triunghi isoscel obtuzounghic cu o latura de 8 cm si alta cu lungimea de 10 cm este .. cm       
Daca e isoscel si optuzunghic  => laturile egale sunt mai nmici decat latura a 3-a.     
=> triunghiul are laturile: 8cm; 8cm; 10 cm     
=> P = 8 + 8 + 10 = 16 + 10 = 26
6. Numarul x care verifica egalitatea x\0,5=1,2 este.     
    Presupun ca ai vrut sa zici          x/0,5 = 1,2   
x = 1,2 * 0,5 = 0,6


3 4 3