a)

(-3) + (-5) * {[(-2)+3] *
4 - [ ( -24) : (-6) +2 * (-2)la puterea 0 ] } =




b)

(-3)la puterea 0 + ( -3 )la puterea 42 * (-3 la puterea 23
) : 81 la puterea 16 =




c)

( 251 + |251 - 334 | ) : (-9 la puterea 16 ) =


Dau multe puncte, asa ca daca ai de gand sa raspunz , ori raspunzi pentru fiecare exercitiu , ori nu raspunzi deloc .


Kisses

1
sigur este scris corect c) ?
100 la suta e sigur :))
daca incerci asa merge ? : ( 25 + |251 - 334 | ) : (-9 la puterea 16 ) =
( 2 la puterea 51 + |2la puterea 51 - 334 | ) : (-9 la puterea 16 ) =
asa :))

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-05T18:40:49+03:00
A) (-3) + (-5) * [1*4-(4+2*1)]=  (-3) + (-5) *[4 -(4+2)]=

=(-3)+(-5) *(4-6)=  (-3) + (-5) *(-2)=

= -3 +10= 7

b) 1 +  (-3)⁴²  * (-3)²³ : (3⁴)¹⁶=

=1 + (-3)⁶⁵ : 3⁶⁴=

= 1 +(-3) = -2

c)[2⁵¹ + (2⁵¹ -334)] : (-9¹⁶)=

2⁵¹ (1 -334) :(-9¹⁶)=

2⁵¹ * (-333) : (-9¹⁶)=

2⁵¹ * (-3² *37) : (-9¹⁶)=

2⁵¹ *37 * (-9) : (-9¹⁶)=

=2⁵¹ *37 : (-9¹⁵)=

= (2³ )¹⁷ *37 : (-9¹⁵)=

= 8¹⁷ *37 : (-9¹⁵)=

= 8² *8¹⁵ *37 : (-9¹⁵)=

= (8-9)¹⁵ *64*37=
 
= -1¹⁵ * 2368=  -2368