Andreea are de citit, in vacanta de vara sase carti care insumeaza 900 de pagini. Stiind ca, in prima luna, ea citeste doua cincimi din numarul total de pagini, iar in cea de-a doua luna mai citeste o treime din rest determinati cate pagini va mai avea de citit Andreea in ultima luna de vacanta.

2

Răspunsuri

2014-08-05T13:17:43+03:00
 \frac{2}{5} din 900= \frac{1800}{5} = 360 (a citi in prima luna)

900-360=540 restul

540:3=180 a citit in a doua luna
360+180=540 pagini a citit in primele doua luni
900-540=360 pagini a citit in a treila luna
8 4 8
2014-08-05T13:18:29+03:00
I luna : 2/5·900 = 1800/5 = 360 pagini
a II-a luna : 1/3·(900-360) = 1/3·540 = 540/3 = 180 pagini
 Va mai avea de citit : 900-360-180 = 540-180 = 360 pagini
5 4 5