Va rog mult ,e urgent!marchez cel mai bun


1.imagineazati 3 intamplari care ar putea avea loc dupa gasirea iedului
o intamplare destul de fericita......................
o intamplare mai putin fericita.............
o intamplare mai fericita decat prima

2. punet-te in locul iedului si relateaza evenimentul din punctul tau de vedere..

1
http://www.tititudorancea.ro/z/ion_luca_cargiale_la_hanul_lui_manjoala.htm
fragmentul incepe de la ,,dar vantul s-a mai potolit,,
pana la dintoate incheieturile ca de frigurile mortii

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-06T04:30:46+03:00
1) o intamplare destul de fericita:

dupa ce iedutul a venit la noul sau stapan acesta ii da din mancare pe care o mai avea asupra lui. neavand cum sa reziste drumului lung ce il mai avea de parcurs stapanul hotaraste sa gaseasca un cioban caruia sa ii dea in grija iedutul. dupa ce merg cale de  doi stanjeni ajung la o ferma veche.din hornul casei ce strajuia acea intindere mare de pamant un fir usor de fum se ridica alene pe brancile cerului. stapanul bate puternic in usa casei ciobanui care ii raspunde drumetului la cererea acestuia de a avea grija de negrutul bob de energie. la plecare iedutul il impinge usor cu capul pe drumet in semn de ramas, acesta mangaindu-l si luandu-si ramas bun de la stana pleaca spre drumul sau

2) o intamplare mai putin fericita:

 iedutul se apropie sfios de mana drumetului care, intr-un moment de neatentie,scapa fraiele calului din mana. acesta speriat de mica aratare necheaza puternic si loveste din copite, ajungand sa striveasca in nebunia sa piciorul stapanului. dupa ce calul se calmeaza,stapanul incearca sa se ridice,alunecand revenind in acelasi loc. iedutul, intr-un gest de compasiune ii impinge mana stapanul cu boticul. vazand iubirea de care da dovada, acesta nu se lasa si se ridica in picioare. drumetul se chinuie si ajunge pana la cea mai apropiata gospodarie unde este tratat ,iar iedutul este rasplatit cu graunte pentru loialitatea sa.

3)o intamplare mai fericita decat prima:

dupa ce iedutul se apropie incetisor de mana drumetului, acesta il mangaie usor. fericit ca si-a intalnit un tovaras, iedutul zburda de fericire incercand sa il convinga pe drumet sa il ia cu el. induiosat de joculetul micului negrut noul stapan ii da de mancare si il ajuta sa se urce sus pe cal. pentru a nu ingheta de frig, drumetul il inveleste cu vesta sa cea groasa, strangandu-l in bratele lui vanjoase. simtind caldura si iubirea de care are parte, iedutul incepe sa tremure usor de emotia de a fi ingrijit si de a porni la drum alaturi de noul sau tovaras. stapanul da bice calui, care porneste continandu-si drumul propus la dorinta drumetului.

2) din punctul meu de vedere, fiindu-mi frig, dar, de asemenea, dorind a-mi face un nou tovaras, m-am apropiat incet de mana drumetului. acesta inspira incredere si dadea o caldura vibranta ce incalzea vremea aceea mohorata. consider ca am facut alegerea perfecta de a fi zburdalnic la momentul potrivit pentru a-l induiosa pe drumet pentru a ma lua cu el.in primul rand, am fost intampinat cu caldura, fiind luat sub aripa protectoare a noului meu stapan, care imi va purta de grija impotriva vremii capricioase. in al doilea rand, protectia importiva pradatorilor si impotriva foametei m-a facut sa-mi arat latura prietenoasa facandu-ma dragalas in fata drumetului, care si-a facut mila de mine si m-a luat cu el pe drumul ce il avea de terminat.in incheiere,dulceata, dar si dragalasenia pot topi si cele mai inghetate inimi, facand astfel incat gheata sa se topeasca si sa iasa la iveala caldura sufleteasca pe care toti o detinem.
28 4 28