Imi puteti rezolva aseasta problema?

Furnicuta harnicuta a adunat in trei zile 40 de graunte.In prima zi a adunat in musuroi 12 graunte,iar in a doua zi jumatate din cat a adunat in prima si inca un sfert din grauntele carate in prima zi.
Cate graunte a adus in musuroi in a treia zi?

2

Răspunsuri

2014-08-04T11:01:14+03:00
1.cate graunte a adunat in a doua zi?
12:2 +12:4= 6+3=9 (graunte a adunat in a doua zi)

2.cate graunte a adunat in primele 2 zile?
12+9=21 (graunte a adunat in primele doua zile)

3.cate graunte a adunat in a treia zi?
40-21= 19 (graunte a adunat in a treia zi)
2014-08-04T11:14:31+03:00
12:2+12:4=6+3
=9 (a adunt in prima zi(
40-(12+9)=40-21
=19(a adunat in  a treia zii(