Ana si fratele ei au o pusculita comuna .Ana pune in pusculita 35 lei iar fratele ei pune 42 lei . Cei doi cumpara un cadou pentru mama care valoreaza 55 lei Cati lei le - au mai ramas celor doi in pusculita ? PROBLEMA 2 Marin a dus la piata 100 kg de rosii . A vandut in prima zi 50 kg iar a doua zi inca 40 kg . Cate kilograme de rosii i - au ramas pentru a treia zi ? printr -o adunare si o scadere ; prin doua scaderii . EXERCITIUL 3 Scrie toate numerele de la 40 la 50 . b) Pe axa numerelor sunt mai aproape de ; 40 numerele ; 50 numerele clasa1

1

Răspunsuri

2014-08-01T16:44:36+03:00
1.35+42=77(au in total)
77-55=22(le.au ramas)

2.100-50=50kg(a ramas in prima zi dupa ce a vandut)
50-40=10(a ramas dupa ce a vandut a doua zi)
iar in a treia zi a ramas sa vanda 10 kg

3.40.41,42,43,44,45,46,47,48,49,50
b.de 40 sunt mai aproape nr 41,41,43,44, de 50 46,47,48,49
dar laproblema a doua trebuie sa fac printr -o adunare si o scadere si prin doua scaderi
50+40=90(ai vandut in primele doua zile) 100-90
40-30=10 100-90=10