Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Bunicul are in gradina 6 randuri a cate 38 cuiburi de cartofi,iar in alta gradina 5 randuri a cate 75 cuiburi de cartofi.De la fiecare cuib se scoate,in medie,1 kg de cartofi.
Din care gradina s-au scos mai multi cartofi si cu cat?

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-08-01T09:00:35+03:00
38x6=228(cuiburi in prima gradina)
5x75=375(cuiburi in a dpua gradina)
375kg>228kg,deci s-s scos mai mult din  a doua gradina
375-228=147 de kg s-a scos mai mult
neatentie
la ultima operatie nu trebuia 375-228=147?
da
multumesc de ajutor :)
cu placere