2 trenuri marg unul la intimpinarea celuilalt din 2statii situate la distanta de 310 km.Primul a plecat cu un intreg si unu pe doi h inaintea celuilalt si avea viteza de 60km/h, iar al 2 avea viiteza de 50 km/h.cit timp va merge primul tren pina il va intilni pe al doilea?

va rog urgent<schema,rezolvarea, raspun>

1

Răspunsuri

2014-07-31T18:10:01+03:00
O putem face prin incercari.
60km : 2 =30km /o jumatate de ora
310km - 90 =220km
60+50=110( suma vitazei celor doua trenuri)
220 : 110=2(h pana cand se intalnesc)
2+1,5=3,5(3h si jumatate)
1 4 1