PROBLEMA 1 Marcel citeste o carte cu povesti. In prima zi citeste 10 pagini in a doua zi citeste dublu numarului de pagini citite in prima zi iar in a treia zi citeste restul paginilor adica dublu numarului de pagini citite in a doua zi terminand cartea . Cate pagini a avut cartea ? cu plan de rezolvare si scrie rezolvarea problemei printr-un singur exercitiu cu mai multe operatii . exercitiul 2 Din suma vecinilor numarului 31 ia succesorul numarului 41 Cat obtii ? exercitiul 3 Ma gandesc la un numar Ii adaug succesorul numarului 15 apoi micsorez rezultatul cu dublul numarului 20 si obtin 26 La ce numar m-am gandit ? clasa 1

1

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-07-31T17:01:11+03:00
1. Cate pagini a citit a doua zi ?
    10+10=20
2. Cate pagini a citit a treia zi ?
    20+20=40
3. Cate pagini a avut cartea ?
   10+20+40=70 

10+(10+10)+(20+20)=70

================================================================

vecinii lui 31 sunt 30 si 32
succesorul lui 41 este 42

(30+32)-42=62-42=20

================================================================

x=numarul la care m-am gandit 
succesorul lui 15 este 16
dublul numarului 20 este 20x2=40

(x+16)-40=26
x+16=26+40
x+16=66
x=66-16
x=50
am modificat eu , da refresh la pagina
ok mersi mult
cu placere :)
chiri dar scrie ca esti in clasele V-VIII
si nu sti cu inmultire?