Răspunsuri

2014-07-31T15:15:09+03:00
[(x²-9)-(x²+7x +12)][(x²-9)+(x²+7x+12)]=

=(x²-9-x²-7x-12)(x²-9+x²+7x+12)=

=(-7x-21)(2x²+7x+3)=

= -7(x+3)(2x²+7x+3)

a=2
b=7
c=3
Δ= 49-4*2*3= 49 -24=25

x1;x2= (-7 +/- √25)/2*2=  (-7+/- 5)/4

x1=(-7+5)/4= -2/4= -1/2

x2= (-7-5)/4= -12/4= -3

(2x²+7x+3)=(x+1/2)(x+3)= (2x+1)(x+3)

-7(x+3)(2x+1)(x+3)= -7(x+3)²(2x+1)
pentru a aduce la forma cea mai simpla ecuatia
cum?
de unde stii ca a este 2 ? lamureste-ma
2x^2 +7x +3 a=2 b=7 c=3
pana in acestea nu puteai sa reduce termenii asemenea?