Prob 1. Pentru aprovizionarea de iarna la o gradinita s-au cumparat 185 de kg de ceapa, morcovi cu 29 kg mai mult, iar cartofi cu 215 kg mai mult decat morcovi.Cate kilograme de legume s-au cumparat?

Prob 2. Elevii unei scoli au colectat in fiecare zi a saptamanii cu 145 kg de maculatura mai mult decat in ziua precedenta. Cate kilograme au colectat marti, daca joi au colectat 868 de kilograme?

Prob 3.Doi saci cu faina cantaresc impreuna 85 kg, Se folosesc 23 kg de faina din primul sac si mai raman in el 36 kg,Cat cantareste al doilea sac?

Prob 4. Separa 2 kg din 5 de orez, folosind o balanta si o masa marcata de 1 kg. * Poti realiza separarea printr-o singura cantarire?

Prob 5.Dintr-o lada plina cu mere s-au luat 27 kg de mere.Acum lada si merele care au ramas in ea cantaresc 36 kg.Cate kilograme de mere au fost la inceput in lada ,daca lada goala cantareste 3 kg? * Rezolva problema in doua moduri.

2
pr.1) 185+29=214 kg morcov , 214+215=429kg cartofi, 185+214+429=828kg legume

Răspunsuri

2014-07-31T04:08:50+03:00
1)cate kg de morcovi s-au cumparat?
185+29= 214 (kg de morcovi)

cate kg de cartofi s-au cumparat?
214+215= 429 (kg de cartofi)

cate kg de legume s-au cumparat?
185+214+429= 828 (kg de legume s-au cumparat in total)

2)cate kg de maculatura au adunat miercuri?
868-145=723 (kg de maculatura s-au colectat miercuri)

cate kg de maculatura au adunat marti?
723-145=578 (kg de maculatura s-au adunat marti)

3)cate kg de faina sunt in primul sac?
23+36=59 (de kilograme sunt in primul sac)

cate kg de faina sunt in al doilea sac?
85-59=26kg (sunt in al doilea sac)

4)se intinde pe o masa cantitatea de 5kg si se imparte in 2 gramajoare egale. fiind egale ajung sa cantareasca amandoua cate 2,5kg  (5:2=2,5 kg)

luam o gramajoara mica de 2,5kg si o impartim in alte 2 gramajoare mai mici egale fiecare ajungand sa cantareasca cate 1,25kg  (2,5:2=1,25)

se pune pe unul din talere balantei masa de marcat, si pe celalalt se toarna cate putin  orez pana cand se echilibreaza talerele si se obtine un kilogram de orez.

5) I cate kg cantareau lada si merele initial?
36+27=63 kg (cantareau impreuna lada si merele)

cate kg cantareau merele din lada la inceput?
63-3=60kg (cantareau merele)

II cate kg de mere au mai ramas in lada dupa ce s-au luat 27 de kg de mere?
36-3=33 kg (de mere au mai ramas in lada)

cate kg de mere au fost la inceput in lada?
27+33=60 (kg de mere au fost la inceput)
2 4 2
Cel mai inteligent răspuns!
  • Utilizator Brainly
2014-07-31T04:30:36+03:00
1. Cate kg de morcovi s-au cumparat ?
   185+29=214 
2. Cate kg de cartofi s-au cumparat ?
   215+214=429
3. Cate kg de legume s-au cumparat in total ?
   185+214+429=828 

=============================================================


 Stim ca Joi au colectat 868 si ca in fiecare zi a saptamanii au colectat cu 145 kg mai mult decat in ziua precedenta . Deci daca Joi au colectat 868 kg atunci Miercuri au colectat 868-145 care este egal cu 723 kg . Acum stiind  ca Miercuri s-au colectat 723 kg putem foarte simplu sa aflam cate kg s-au colectat marti  723-145=578 kg si tot asa ............



Marti.    I____I 578 kg 
Miercuri.I____I 723 kg 
Joi.        I____I 868 kg
 

Marti a colectat 578 kg de maculatura .

===============================================================

Cate kg de faina au fost in primul sac ?

23+36=59 kg 

Cate kg cantareste al doilea sac ?
 
85-59=26 kg 

===============================================================

Cat cantarea lada la inceput ?
 27+36=63 kg

Cate kg de mere au fost la inceput daca scadem lada ?

 63-3=60 kg 

Al doilea mod :

( 27+36)-3=63-3=60
2 5 2