Răspunsuri

2014-07-30T11:20:01+03:00
A)4√10 -2√8 -(6+4√10)=
 
=4√10 -4√2 -6 -4√10=
 
 =-4√2-6  =-2(2√10 +3)

b)2(4+√21)-6√7 +2√7 * (3-√3)=

=8 +2√21 -6√7 +6√7 -2√21=

=2√21 -2√21 +8=

=8

c)4√3(√8 -√3) -2√3 *(3√3-√2)=

=4√24 -4*3 -2*3*3 +2√6=

=4* 2√6 -12 -18 +2√6=

=8√6 -30 +2√6=

=10√6 -30=  10(√6 -3)
nu e gresit, am scos dupa ce am inmultit radicalul
Ba da! E gresit! Ai scris gresit exercitiul uite cum ai scris tu : c)4√3(√8 -√3) -2√3 *(3√3-√2) si uite cum ar fi trebuir sa scrii : 4√3(√8 - √3) - 2√2( 3√3 - √2 ) . Adica in loc de 2√3 tu ar fi trebuit sa pui 2√2 .
:)))))
lol
am reusit sa fac oricum pe baza amandurora.deci va multumesc :)))
2014-07-30T12:11:02+03:00
1) 4√10 - 2√8 - (6 + 4√10) = 4√10 - 2√8 - 6 - 4√10= -2√8 - 6  

2) 2(4+ √21) - 6√7 +2√7(3-√3)= 8+ 2√21 - 6√7 + 6√7 - 2√21 = 8

3) 4√3(√8 - √3) - 2√2( 3√3 - √2 ) = 4√3(2√2 - √3) -6√6 +4 = 8√6  -  12 -6√6 +4 =  2√6 - 8 = 2(√6-4)

Bafta :)