Răspunsuri

2014-02-09T22:57:16+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
X-nr apartamentelor cu 3 camere
y-nr apartamentelor cu 4 camere
x+y=20
3x+4y=69
x+y=20 inmultim cu -3 ecuatia
-3x-3y=-60
3x+4y=69 prin adunare rezulta y=9 -> x=11
nu
dar de ce? :\
pt ca x e nr apartamentelor cu 3 cam si y =nr apart cu 4 cam
multumesc ! :)
cu placere
2014-02-09T23:45:11+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
O rezolvare fără ecuații, prin metoda falsei ipoteze:
Dacă toate apartamentele ar fi de câte 3 camere, atunci ar fi în total 60 de camere. Dar sunt 69 camere, adică cu 9 mai multe. Asta înseamnă că cele 9 camere, au apărut de la apartamentele cu căte 4 camere(câte una de apartament). deci sunt 9 apartamente de câte 4 camere. Ele au în total 36 camere. Înseamnă că restul de 69-36=33 camere provin de la apartamentele de căte 3 camere. deci numărul apartamentelor de căte trei camere este 33:3=11 apartamente de câte trei camere.

1 5 1