Este ora 9. Fiind in concediu cu masina prin tara,mama si-a propus sa ajungem din Cluj-Napoca la Sighisoara,adica la o distanta de 180km in 3 ore.
a) Care este viteza medie cu care trebuie sa mergem pentru a ajunge la destinatie?

b) Daca am pormit cu viteza medie de 60km/h,iar dupa o ora si jumatate am facut o pauza de 15 minute,calculati cu ce viteza medie trebuie sa conduca mama pentru a ajunge la destinatie la ora 12,asa cum si-a propus?

c) Cu 44 km inainte de a ajunge la Sighisoara am obervat ca prin locatitati (cca 13 km) am mers cu o viteza de 47km pe ora,iar in restul drumului cu 75 km pe ora. Ce viteza medie am avut pe aceasta distanta?

1

Răspunsuri

2014-07-28T18:10:50+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
1)V= d/t=  180km/3h= 60 km/h

2)d= V*t= 60km/h * 1h 30 min=  60 km/60min * 90min= 90km-s-a parcurs intr-o ora si jumatate 
 
180km-90km=90 km au mai ramas de parcurs

timpul alocat calatoriei este t=12-9= 3h

timpul care a mai ramas dupa pauza de 15 min= [3h- (1h 30 min+15min)]=

=[3*60min -(60min +30 min+ 15min)]= 180- 105min= 75min= 1h 15 min a mai ramas din timpul alocat calatoriei

V=d/t= 90km/75min= 6km/5min= 1,2 km/min= 1,2*60= 72km/h

c)Vm=(47+75)/2= 122/= 61 km/h -viteza medie



Eu am alta parere la puinctul c. Daca vreti o discutam!
la ce te gandesti?
Are de mers S=44km in felul urmator: s1=13 km cu citeza v1=47km/h in timpul t1=s1/v1 si diferenta, adica s2=31km cu viteza v2=75km/h in timpul t2=s2/v2. Timpul total de parcurgere este t=t1+t2 iar viteza medie pe aceasta portiune este v=S/(t1+t2). Evident rezultatul este altul! Succes!