in politica interna a urmarit apropierea de boieri, inbunatatirea relatiilor comerciale cu negustorii sasi din S Transilvaniei; pe plan extern a urmarit limitarea influentei turcesti in zona Dunarii, ducerea de tratative de alianta cu regele Ungariei, cu conducatorii Serbiei si chiar cu unii adversari politici interni ai lui viitorului sultan Mohamed al II lea. Si a intins autoritatea Tarii Romanesti pana la MAREA CEA MARE, incluzand regiunea Dobrogei in stapanirea sa (posibil ca mostenire).

Răspunsuri

2014-02-09T21:42:45+02:00


otravea apa pe unde veneau inamicii si ascundea orice tip de mancare de pe drumul acestora....de asemenea venea cu o mica armata si ii ataca pe opresori cate putin cate putin....mi se pare ca se numeste tactica hartuirii si sper sa nu-l confund cu Stefan cel Mare

2014-02-09T21:44:28+02:00
Otravea fantanile, omora vitele, ardea lanurile de grau, ca sa nu intre turcii in tara, adica ii...lasa fara provizii, si cei mai multi dintre ei mureau de foame, iar intr-o noapte, Mircea cu cativa soldati s-au infiltrat in "Baza" turca si i-au omorat pe toti. Sultanul turc a scapat.( Din pacate )