Răspunsuri

2014-07-28T10:23:59+03:00
X-pretul rucsacului
y-pretul treningului
z-pretul cartilor

x+y+z=240

3/8 din 240= 3/8 *240= 3*30=90 lei costa rucsacul

240-90= 150 lei -restul

4/5 din 150= 4/5 * 150= 4*30=120 lei costa treningul

150-120=30 lei -noul rest (pretul cartilor)

b) x/2 -x/3= 7/6  aducem la acelasi numitor

3x-2x=7

x=7
10 4 10
Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-28T11:09:41+03:00
A) R+T+C=240
Rucsac=240*3/8=30*3=90 lei
restul : 240-90=150
Trening=150*4/5=120 lei
Carti=240-90-120=30 lei

b) x/3-x/2=7/6   
(3x-2x)/6=7/6
x=7
8 4 8