Răspunsuri

2014-07-28T00:29:13+03:00
(a+b):(a-b)=3 rest 4

a+b=3(a-b)+4

a+b= 3a -3b +4

a-b +28=a+b

a-b-a-b = -28

-b-b = -28

-2b = -28

2b=28

b=14

a+b=3a-3b+4

a+14 =3a -3*14 +4

a+14 =3a -42 +4

a+14 =3a -38

a-3a = -38 -14

-2a = -52

2a=52

a=26  
Verificare:

(a+b) :(a-b)=3 rest 4

(26+14):(26-14)= 40:12= 3 rest 4

12*3=36

40-36=4

multumesc pentru interes dar la verificare nu da cum ar trebui.adica daca[ a+b]:[a-b]=3 rest 4=[30+14]:[30-14]=44:16=nu ne da 3 rest 4
acum da
si la prima versiune daca faceai corect 28-2=26 la fel iti dadea.tu ai facut 28+2
oricum multumesc frumos,somn usor
nu o mai am sa vad unde am scris, n-ai pentru ce ;) mersi la fel ;)